Divoká kachna a lá cedra

17. 11. 2011 | † 09. 03. 2012 | kód autora: Rcj

Kačenka s bramborem

Minulý týden jsem v tombole na honu vyhrála kachnu a jak to už tak většinou u nás je tak mi chlap povídá hele co kdybys ji upekla,ale prý jinak než je v kuchařkách.No a tak jsem se dneska do toho pustila.Kačenku jsem oškubala(před škubáním jsem ji vyndala z mrazáku a  vložila na 30s-1.5min do mikrovlnky.Lépe se škube a netrhá se).poté jsem ji omyla a rozdělila na 4 porce může se péci i v půlkách záleží komu ji budete servírovat u nás se říká že je to dutej pták a nic moc masa.poté jsem si očistila cibuli a nakrájela jsem ji na klínky vložila do pekáče.kačenku jsem prošpikovala špekem, osolila ze všech stran a také jsem ji opepřila.pod každou porci kterou jsem dala do pekáče jsem vložila kousek klobásky(nejlepší je domácí,není li domácí tak kupte nějakou pálivou nejlepší je maďarská)podlila jsem vodou a dala péci.pekla jsem přikrytou při 160-180 stupních asi jednu hodinku na posledních 15 minut jsem ji odkryla a pekla na plnej výkon(aby se udělala kůrčička).Kačenku jsem podávala  s vařeným bramborem (k bramborám jsem přidala libeček).výpek můžete zahustit já mám radši jen vypečenou šťávu bez zahuštění


Zobrazit další články tohoto autora

Další články z rubriky jidlo-recepty

Související články

Copyright © 2008-2018 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.